19.08.2021.
OPASNOST VREBA IZ PEKARE! Kvasac koji je ŠTETAN se masovno koristi za hleb, a u organizmu pravi HAOS!
U novom Sasomange blogu saznajte šta kvasac radi vašem organizmu kada ga unosite.
(FOTO: Shutterstock)
Šta se dešava sa telom kada u njega uđe kvasac? Prvo se dešava jeste slabljenje imunološkog sistema. Kada kvasac uđe u telo, počinje da se aktivno razmnožava. Da bi gljivice preživele, potrebna im je hrana. A to znači da će iz našeg organizma uzeti sve vitamine i minerale. Kao rezultat toga, imunitet postepeno slabi, što može da dovede do ozbiljnih bolesti.
Sledećei problem koji nastaje jeste poremećaj u cirkulaciji. Gljivice mogu da izazovu krvne ugruške koji remete cirkulaciju, a posledica su i bolesti srca, jetre i pluća.
Javlja se i trovanje teškim metalima. U proizvodnji termofilnog kvasca koristi se veliki broj hemijskih elemenata i teških metala - belilo, tehnički kalijum karbonat itd.
Zato uvek kupujte prirodni, domaći kvasac a da biste bili sigurni, možete spremati i domaći hleb. Pekači za hleb su sve popularniji poslednjih godina, i kada u njih ubacite brašno i druge sastojke, možete biti mirni jer tačno znate šta su sastojci neizostavne namirnice na vašem stolu.
Sasomange je oglasnik za sve što tražiš u Srbiji - bilo da tražite stvari za uređenje doma, bilo da ste u potrazi sa novim autom ili planirate kupovinu nove nekretnine: u preko 90 kategorija i potkategorija, naći ćete sve što vam treba, a postavljanje oglasa je potpuno besplatno. Sve oglase možete pogledati OVDE.