Keramički stoni japanski roštilj
- Novi Sad, Opština Novi Sad, Podbara, Bele njive, 5
15.855 RSD
- 118944698
- Ažuriran: 21.01.2025.
- Šifra artikla: 7597
- keramicki-stoni-japanski-rostilj-i4lgd
Izdvojene informacije
-
Novo/nekorišćeno
Stanje
-
-
Opis
RASPRODAJA! Keramički mini grill za dvoje Dimenzije: 41x24x17 cm Debljina keramike: 3,5 cm Neto težina: 7,5 kg Preporuka: Za palenje briketa najbolje je upotrebljavati električni pripaljivač Recept: Yakitori je nastao u Japanu i predstavlja specijalitet koji je sličan balkanskom ražnjiću i grčkom suvlakiju. Pravi se uvek od parčića piletine. Štapići na koje se nataknu delovi pilećeg mesa su od bambusovog drveta. Recept: - 400 g pilećih prsa - 2 mlada luka -120 ml soja sosa - 80 ml vode - 3 velike kašike aceta balsamica - 2 velike kašike smeđeg šećera - prepuna kašika gustina - čili u prahu ili ljuti sos Najprije napravite marinadu: izmešajte sve sastojke sem gustina i piletine i lagano zagrevajte uz neprestano mešanje. Gustin u posebnoj posudi izmešajte sa malo vode da se napravi glatka masa bez grudvica, pa ga dodajte u vruću tečnost.Kada se smesa zgusne sklonite sa šporeta i prohladite.Pileća prsa narežite na kockice, stavite u marinadu i ostavite bar pola sata da odstoje. Što duže ostavite meso u marinadi, to će ukus biti bolji i meso sočnije.Pripremite štapiće za ražnjiće.Mladi luk iseckajte na manje komade ujednačene veličine. Prvo stavite komad piletine, pa komadić luka i tako redom. Ražnjiće pecite na dobro zagrijanom roštilju NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu. -
Ukoliko su na ovom oglasu primećene neke greške ili nepravilnosti prijavi oglas
-
-
-
-