Čips od francuskog hrasta za barikiranje rakije i vina FO MT 1kg
- Novi Sad, Opština Novi Sad, Podbara, Bele njive, 5
1.980 RSD
- 118945685
- Ažuriran: 30.01.2025.
- Šifra artikla: 8979
- cips-od-francuskog-hrasta-za-d2mVA
Izdvojene informacije
-
Novo/Nekorišćeno
Stanje
-
-
Opis
Čips FO MT (FO=French Oak-francuski hrast, MT medium toast srednje nagoreo ) Oakscan® selekcija drveta sa umerenim nivoom elagitanina, za maksimalnu aromatsku ekspresiju i slatkoću bez uticaja na strukturu. Tipični sortni aromatski izražaji zavise od porekla hrastovine i načina tostiranja Ciljevi: prijatije arome na hrastovinu ukoliko je vreme kontakta odgovarajuće, i maksimum slatkoće bez uticaja na samu strukturu vina. PREPORUČENO DOZIRANJE: Sortna i kvalitetna bela i roze vina: 1gr/l Bogata i jaka bela vina: 2gr/l Lagana i voćna crvena vina: 3gr/l Jaka i puna crvena vina: 4gr/l Slatka i likerska vina: 4gr/l Žestoka pića: 4gr/l NAŠI SAVETI: Siguran način doziranja je da se 1kg čipsa ili kocki ekstrahuje u 5 ili 10 litara rakije pa se kasnije (posle mesec-dva) taj estrakt raspodeli (probanjem) na određenu količinu rakije. Na taj način se ne može pogrešiti a dozu određuje kupac... Uputstvo za upotrebu: Bela vina - Od početka prve fermentacije u cilju dobijanja dobro integrisanog mirisa na hrast i voće. Crvena vina - Granulat staviti u tank u isto vreme kada i grožđe. Čips, pre malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja u cilju isticanja aroma i maksimalne integracije tanina. Preporučena temperatura odležavanja: 15°C minimum uz striktan nadzor mikrobioloških uslova. Montaža: preporučuje se da se vrećice sa čipsom okače opterećene da vise na polovini visine tanka. Preporučeno trajanje kontakta : minimum 1 meseca, uz monitoring degustacijom. Proizvođač: Francuska, EU NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu. -
Ukoliko su na ovom oglasu primećene neke greške ili nepravilnosti prijavi oglas
-
-
-
-